Info BVSM: Amalan Menjemur Bayi Kena Penyakit Kuning

Posted by on June 15, 2013 in Bio Velocity, Buletin | 0 comments

Info BVSM: Amalan Menjemur Bayi Kena Penyakit Kuning

Pada kebiasaannya, jika bayi mengidap jaundice (demam kuning), menjadi amalan turun-temurun ibu2 menjemur bayi dibawah sinaran matahari pagi.

Namun begitu, cara rawatan sebegini sebernarnya kurang efektif kerana ia bergantung kepada keadaan cuaca. Bayi juga mungkin terdedah kepada risiko barah kulit atau penyakit lain kesan dari sinaran UV yang berbahaya. Kadangkala, walaupun warna kulit bayi telah berubah, penyakit tersebut tidak semestinya sudah sembuh sepenuhnya.

 

Kenapa kita menjemur bayi yang mengalami demam kuning? Jawapannya ialah khasiat yang terkandung didalam sinaran matahari. Vitamin D yang terkandung dalam sinaran matahari amat penting kepada tubuh badan manusia. Beratus-ratus kajian kini menghubungkan kekurangan vitamin D dengan pelbagai bentuk kanser, penyakit jantung, osteoporosis, pelbagai jenis sklerosis dan dan penyakit-penyakit lain.

sinaran matahari

 

Cahaya matahari merupakan sumber terbaik vitamin D semulajadi. Tidak seperti diet atau makanan tambahan yang mengandungi vitamin D. Apabila anda mendapatkan ‘D’ dari cahaya matahari, badan anda akan mendapat apa yang diperlukan, dan menyingkirkan sebarang unsur berlebihan.

Terlalu banyak ‘D’ daripada makanan tambahan boleh menyebabkan badan memproses kalsium yang berlebihan. Tiada siapa yang pasti berapa banyak tambahan vitamin D yang benar-benar selamat. Sebaliknya, vitamin D yang datang dari cahaya matahari tidak mempunyai masalah itu – tubuh badan manusia akan memproses vitamin D secukupnya dari cahaya matahari.

Bio Velocity (BV) merupakan teknologi yang memanfaatkan penemuan saintis sejak 20 tahun yang lalu. Ia merupakan teknologi yang membolehkan tenaga matahari tulen disimpan, diseimbangkan dan dimanfaatkan untuk kegunaan manusia.

BV menggunakan bahan bernama molten salt atau garam lebur dari laut yang telah dikenalpasti sebagai medium penyimpanan tenaga terbaik. Tenaga yang dihasilkan oleh garam lebur ini telah diseimbangkan frekuensinya supaya sesuai dengan tubuh manusia.

Tenaga yang terhasil oleh garam lebur ini boleh meneutralkan Medan Electro Magnet (EMFs). EMFs dikenalpasti sebagai punca pelbagai penyakit terutamanya penyakit kanser otak. Serangan strok adalah salah satu kesan utama kanser otak. EMFs dihasilkan oleh pelbagai alat elektronik yang digunakan dalam kehidupan seharian kita.

Garam lebur yang telah melalui proses BV ini kemudian dilapiskan kedalam fabrik berkualiti terbaik yang diimport dari German. Fabrik istimewa yang digunakan adalah anti-mikrob, anti-bakteria dan anti hama. Maka terhasillah satu produk terhebat masakini yang diberi nama Bio Velocity Sleep Mate (BVSM). Ciri-ciri hebat pada alas tilam ini menjadikan persekitaran tidur lebih bersih dan selamat.

BVSM – Alas Tilam Terapi Dengan Tenaga Tulen Semulajadi. Direka khas untuk memberikan anda tidur yang selesa dan berkualiti. Direka khusus bagi orang-orang dengan sakit belakang, mengelakkan masalah leher yang tegang dan sakit kepala.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Email
Print